Scheldeoord & Geschiedenis

Voor dit nostalgisch verhaal moeten we even terug in de tijd.
We gaan naar het jaar 1957…
Een jaar voor Irma Bruggeman en Frans De Pauw om nooit meer te vergeten.

Zo kocht het koppel een stortplaats die zich op een geweldig mooie locatie bevond.
Daar begonnen ze te bouwen en zetten hier het welgekende Scheldeoord neer.
Hier kon je toen al proeven van paling in ’t groen en de gebakken paling met tartaar.
Frans was beter gekend als “de veerman”.

Wat later … in 1970 werd de zaak overgelaten aan Karel Troch en zijn vrouw Liliane.
De zaak werd een heus familiebedrijf want ook de kinderen Paul, Dirk, Piet en Veerle waren gedurende jaren werkzaam in het restaurant.

Maart 2016 heropent het Scheldeoord onder leiding van paling Borremans.

1957
1957

Scheldeoord & Heden

Heden

Augustus 2018 word het restaurant overgenomen door Danny Van de Cloodt
en zijn dochter Tess.

“We zijn ons er van bewust dat het Scheldeoord al een hele geschiedenis met zich meedraagt. Daarom vinden we het vanzelfsprekend om de traditionele palingrecepten in ere te houden. Mijn dochter en ik werden meteen verliefd op het Scheldeoord en de mooie omgeving. Wij hopen dat er nog veel mensen hier een mooie tijd kunnen beleven en nostalgische momenten kunnen oprakelen.